Cociña galega tradicional
Receitas, tradición, historÃa e evolución
Matilde Felpeto Lagoa (Autor/a)
TURISMO / OCIO>MONTES E FONTES - GastronomÃa
Premio Ãlvaro Cunqueiro de Periodismo Gastronómico, 2018
As receitas recollidas en "Cociña galega tradicional" pertencen ao legado culinario de Galicia. En cada caso relátase a historia do ingrediente principal do prato e as distintas maneiras de preparalo. Neste libro descrÃbese a elaboración da receita máis tradicional, pero tamén como foi concibida polos cociñeiros clásicos e a súa evolución ata a actualidade. AnalÃzase a presenza das receitas nas obras dos escritores gastronómicos galegos, testemuñas fundamentais para coñecer a historia da nosa cociña, asà como a opinión de ilustres gourmets sobre os pratos máis representativos da cociña galega.Preséntanse agrupadas seguindo a orde clásica de servizo na mesa: caldos e sopas, empanadas, vexetais, peixes e mariscos, carnes e sobremesas.Complétanse as receitas cunha información sobre produtos galegos de calidade: o pan, os queixos, os viños, as cervexas, as augas, os licores, as conservas e o mel.En "Cociña galega tradicional", a autora rebusca na súa memoria gastronómica para rememorar a cociña e as receitas da súa vida. Na narración conflúen a historia, a cultura e o pracer coa intención de que, despois de ler as receitas aquà descritas, os lectores reflexionen e miren dun xeito diferente o prato que van degustar.