Recén chegados

Varetai. Protectora de espíritos

Varetai. Protectora de espíritos

Varetai. Protectora de espíritos

Alba De Evan Freijedo

Sete dentes de león

Sete dentes de león

Sete dentes de león

Ledicia Costas

Pan galego

Autor/a : Edu Lavandeira

O pan galego non dá para un libro, dá para unha enciclopedia. De aí que, se cadra, ata agora non se fixese ningún. Ningún coma este, claro. Con carácter enciclopédico e eterno. E que reúne as receitas, técnicas e os pans (e a bolaría e as empanadas) máis emblemáticos de Galicia.

Partilla este libro

facebook twitter

Sinopse

Os galegos efectivamente somos en ocasións reservados, humildes e non moi dados a presumir de nada. Ata que toca falar de pan. Aí non hai reservas nin miramentos. Os galegos non temos problemas en dividir o pan en dúas categorías: o que é pan e o que non. Entre o segundo grupo atópase todo aquel pan que non sexa galego. «Iso non é pan nin é nada» é unha frase que calquera galego pode dicir ante un pan que non é galego. E é que a memoria gustativa dos nosos antepasados permitiu que hoxe en día en Galicia se atopen, para min, os mellores pans e a mellor bolaría do mundo. Lembro perfectamente o día que lle comentei a alguén que ía facer un libro sobre o pan galego. -Ah, pero o pan galego dá para un libro? Sorrín de orella a orella e non dixen nin si nin non. -Non o sabes ben. O pan galego non dá para un libro, dá para unha enciclopedia. De aí que, se cadra, ata agora non se fixese ningún. Ningún coma este, claro. Con carácter enciclopédico e eterno. E que reúne as receitas, técnicas e os pans (e a bolaría e as empanadas) máis emblemáticos de Galicia. Porque o pan galego non é un, son moitos. O pan galego é un territorio inabarcable, inmenso. E se non me cres, abre o libro porque cho vou demostrar.

  • Colección

    TURISMO, GASTRONOMÍA E NATUREZA

  • Código

    1364025

  • I.S.B.N.

    978-84-1110-502-6

  • Publicación

    07/03/2024

  • Clasificación IBIC

    WBB

  • Formato

    Papel

  • Páxinas

    256

  • Tamaño

    23 x 20 cm

  • Colección

    TURISMO, GASTRONOMÍA E NATUREZA

  • Código

    1376111

  • I.S.B.N.

    978-84-1110-509-5

  • Publicación

    07/03/2024

  • Clasificación IBIC

    WBB

  • Formato

    ePub

Sobre a colección TURISMO, GASTRONOMÍA E NATUREZA