Recén chegados

Retorno

Retorno

Retorno

María Reimóndez

Sonora

Sonora

Sonora

Chus Pato

Pan galego

Autor/a : Edu Lavandeira

O pan galego non dá para un libro, dá para unha enciclopedia. De aí que, se cadra, ata agora non se fixese ningún. Ningún coma este, claro. Con carácter enciclopédico e eterno. E que reúne as receitas, técnicas e os pans (e a bolaría e as empanadas) máis emblemáticos de Galicia.

Partilla este libro

Sinopse

Os galegos efectivamente somos en ocasións reservados, humildes e non moi dados a presumir de nada. Ata que toca falar de pan. Aí non hai reservas nin miramentos. Os galegos non temos problemas en dividir o pan en dúas categorías: o que é pan e o que non. Entre o segundo grupo atópase todo aquel pan que non sexa galego. «Iso non é pan nin é nada» é unha frase que calquera galego pode dicir ante un pan que non é galego. E é que a memoria gustativa dos nosos antepasados permitiu que hoxe en día en Galicia se atopen, para min, os mellores pans e a mellor bolaría do mundo. Lembro perfectamente o día que lle comentei a alguén que ía facer un libro sobre o pan galego. -Ah, pero o pan galego dá para un libro? Sorrín de orella a orella e non dixen nin si nin non. -Non o sabes ben. O pan galego non dá para un libro, dá para unha enciclopedia. De aí que, se cadra, ata agora non se fixese ningún. Ningún coma este, claro. Con carácter enciclopédico e eterno. E que reúne as receitas, técnicas e os pans (e a bolaría e as empanadas) máis emblemáticos de Galicia. Porque o pan galego non é un, son moitos. O pan galego é un territorio inabarcable, inmenso. E se non me cres, abre o libro porque cho vou demostrar.

  • Colección

    TURISMO, GASTRONOMÍA E NATUREZA

  • Código

    1364025

  • I.S.B.N.

    978-84-1110-502-6

  • Publicación

    07/03/2024

  • Clasificación IBIC

    WBB

  • Formato

    Papel

  • Páxinas

    256

  • Tamaño

    23 x 20 cm

  • Colección

    TURISMO, GASTRONOMÍA E NATUREZA

  • Código

    1376111

  • I.S.B.N.

    978-84-1110-509-5

  • Publicación

    07/03/2024

  • Clasificación IBIC

    WBB

  • Formato

    ePub

Sobre a colección TURISMO, GASTRONOMÍA E NATUREZA